Ήδη από την πρώτη χρονιά της ίδρυσης της λέσχης, το 1972, θεσπίσθηκε το "Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ", γνωστό και ως «Ράλλυ Αντίκα» τότε, μια εκδήλωση θεσμός, που στα χρόνια που ακολούθησαν απέκτησε διεθνή φήμη με αποτέλεσμα να προσελκύσει, για να απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, εκτός από τους εκατοντάδες Έλληνες και πολλούς ξένους φίλους και συλλέκτες παλαιών αυτοκινήτων, συμβάλλοντας παράλληλα και στην τουριστική προβολή της χώρας.

Ο σημερινός απολογισμός αριθμεί εκατοντάδες εκδηλώσεις (ράλλυ, περιηγήσεις, πλοηγήσεις, εκθέσεις, διαγωνισμοί αποκατάστασης και καλλιστείων κ.α.) που έδωσαν σε χιλιάδες παλαιά οχήματα λόγο και αφορμή για ζωή διασώζοντας τα από την απόσυρση και την εξαφάνιση. Μέχρι σήμερα, χιλιάδες οχήματα κάθε είδους έχουν αποκατασταθεί από τα μέλη της ΦΙΛΠΑ, χάρη και στην ηθική και πρακτική συμπαράσταση του Σωματείου.

Ποιο συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΦΙΛΠΑ κάθε χρόνο είναι:

1.       Στατικές εκδηλώσεις / εκθέσεις ιστορικών οχημάτων. Καλλιστεία (Concours d’ Elegance), Συνάντηση Αθηνών, Άλιμος Classic Car Sunday, κ.α. Η Συνάντηση Αθήνας (παλαιότερα γνωστή και ως «Γύρος της Αθήνας») είναι παραδοσιακά η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς που σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων της λέσχης. Τα τελευταία χρόνια η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Το Concours d’ Elegance είναι σίγουρα η πιο σημαντική στατική εκδήλωση της χρονιάς για τα ιστορικά αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογείται και βραβεύεται η αποκατάσταση, η συντήρηση, η γνησιότητα, η πληρότητα αλλά και η ομορφιά (elegance) κάθε ιστορικού οχήματος που συμμετέχει.

2.       Αγώνες ακριβείας (Regularity) π.χ. Διεθνές Ράλλυ, Εαρινό Ράλλυ, Χειμερινό Ράλλυ, Φθινοπωρινό Ράλλυ (Attica Challenge), Ανάβαση Πάρνηθας κ.α. διεξάγονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προσεκτικά επιλεγμένες διαδρομές των 200 – 500 χιλιομέτρων την ημέρα και συμπεριλαμβάνονται στο Κύπελλο ΦΙΛΠΑ.

3.       Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ: Τετραήμερος αγώνας ακριβείας Regularity διεθνούς κύρους, που διεξάγεται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο ετήσιο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA ως «Α’ Event».

4.       Άλλες εκδηλώσεις π.χ. πλοηγήσεις, περιηγήσεις, Πικ-Νικ, το «Αντίκες & Λουλούδια» της Πρωτομαγιάς, Κυνήγι Θησαυρού ή απλές ημερήσιες εκδρομές για την απόλαυση της οδήγησης των ιστορικών αυτοκινήτων.

Οχήματα που γίνονται δεκτά στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι αυτά που διαθέτουν πιστοποιητικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA και πιστοποιητικό Youngtimer FIVA.

Είναι γνωστό ότι το Παλαιό Αυτοκίνητο σπάνια περνά απαρατήρητο στο ευρύ κοινό. Λόγο αυτής της έλξης που ασκεί έχει τη δυνατότητα εμμέσως να προσφέρει υπηρεσίες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ηθικές και ουσιαστικές. Τα μέλη της ΦΙΛΠΑ δεν παραλείπουν να διοργανώνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αξιοποιώντας την δύναμη της ομορφιάς του Παλαιού Αυτοκινήτου που συνεχίζει να μαγνητίζει το ευρύτερο κοινό και τους νέους!

 

Η λέσχη είναι ανοικτή για την εξυπηρέτηση των μελών Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 18.00. Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των μελών γίνεται στα 210 6534700 και 210 6006700 κατά τις ώρες 10.00 - 18.00 Δευτέρα έως Παρασκευή. 

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της λέσχης για την πληρωμή on line συμμετοχών, συνδρομών κλπ είναι:

ALPHA: 11600 200 200 6081, IBAN: GR27 0140 1160 11600 200 200 6081

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5069 037 331 684, IBAN: GR90 0172 0690 00 5069 037 331 684

  • Παρακαλείστε να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας σε όλες τις πληρωμές.
  • Τυχόν τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη.