Το 44ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα 48 συμμετέχοντα πληρώματα από την Ελλάδα, Κύπρο, Βέλγιο, Ελβετία και Αυστρία, που πέρασαν τρεις αξέχαστες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Για πρώτη φορά τα πληρώματα είχαν την επιλογή μεταξύ μιας «αγωνιστικής» συμμετοχής Regularity με 20 ειδικές διαδρομές ή μιας πιο απλής, ξεκούραστης συμμετοχής “Touring” με 6 ειδικές διαδρομές. Όλα τα αυτοκίνητα ακολούθησαν την ίδια διαδρομή που περνούσε από υπέροχες ιστορικές αλλά και γραφικές ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Μεσσηνία, Αγία Θεοδώρα, Κυπαρισσία, Πύλος και Μεθώνη.

Τα πληρώματα διανυκτέρευσαν για 3 βραδιές στην περιοχή Καλό Νερό Κυπαρισσίας, στα 4στερα ξενοδοχεία Messina Ressort και Natura Club Hotel.

Το ράλλυ εκκίνησε από την Τρίπολη την Πέμπτη το πρωί και τερμάτισε στην Κυπαρισσία το Σάββατο το απόγευμα έχοντας καλύψει περισσότερα από 400 χλμ. Από όπου και αν πέρασαν οι συμμετέχοντες έγιναν καλοδεχούμενοι και τα κεράσματα και οι εκδηλώσεις από τις τοπικές Αρχές και κατοίκους ήταν άφθονα.

Νικητές της γενικής κατηγορίας Regularity αναδείχτηκαν οι Γ. Γεωργακόπουλος και Κ. Τσιτσιλώνης, δεύτεροι οι Λ. Νασόπουλος και Δ. Μαυρίκης και τρίτοι οι Θ. Κονταράτος και Μ. Παλαβίδης.

Στην κατηγορία Touring νικητές αναδείχτηκαν οι Α.Μ. Ηλιού και

Χ. Παπαμιχαλοπούλου, δεύτεροι οι Β. Δούγαλης και Θ. Δούγαλης και τρίτοι οι Μ. Πέλιας και Χ. Χατζηπαρασκευά.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ