Για ένα τριήμερο, από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου, η Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας) και η ΦΙΛΠΑ είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν στην Αθήνα τον πρόεδρο της FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens - Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιών Οχημάτων) κ. Patrick Rollet και την σύζυγό του.

Ο κ. Rollet, εξελέγη πρόεδρος της FIVA τον Νοέμβριο του 2013 με τριετή θητεία. Η FIVA ιδρύθηκε το 1966, με σκοπό την προώθηση και υποστήριξη των θέσεων των μελών της σε παγκόσμια κλίμακα, για την χρήση των οχημάτων του χθες στους δρόμους του αύριο. Η FIVA σήμερα εκπροσωπεί περισσότερες από 85 λέσχες κλασσικών οχημάτων σε 64 χώρες από όλες τις ηπείρους, με περίπου 1.500.000 κατόχους κλασσικών οχημάτων.

Η επίσκεψη αυτή ήταν η πρώτη που πραγματοποιεί πρόεδρος της FIVA στην χώρα μας και η Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ μερίμνησε ώστε να συμμετάσχει σε μία σειρά εκδηλώσεων.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα, το Σάββατο το πρωί το ζεύγος Rollet ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου, ο κ. Rollet και η σύζυγός του παρέστησαν στην απονομή των επάθλων στους νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Regularity της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ για το 2015. Σε μία πολύ ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα τα μέλη της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ υποδέχθηκαν τους υψηλούς προσκεκλημένους στα γραφεία της ΦΙΛΠΑ στον Γέρακα. Μετά από μία σύντομη παρουσίαση από τον πρόεδρο της ΦΙΛΠΑ κ. Δ.Βερναρδάκη, ο κ. Rollet προσεκλήθη να απονείμει τα κύπελλα στους νικητές. Επίσης τιμητική για την Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ ήταν η παρουσία του προέδρου της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας) κ. Δημ. Μιχελακάκη ο οποίος απένειμε κύπελλα στους νικητές. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν αναμνηστικά και δώρα στον κ. Patrick Rollet και την σύζυγό του κα. Julie Rollet.

Η τελετή της απονομής ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ από τον πρόεδρο κ. Δημ. Βερναρδάκη. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το νόμισμα «έπεσε» στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου του κ. Θ.Χαραγκιώνη.

Η ημέρα τελείωσε με επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου Θ.Χαραγκιώνη. O πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνόδευσαν τον κ. Patrick Rollet και την σύζυγό του στο μουσείο όπου ο ιδρυτής και οικοδεσπότης του μουσείου κ. Θ. Χαραγκιώνης ξενάγησε προσωπικά τους προσκεκλημένους σε όλους τους. Ακολούθησε δείπνο στον χώρο του μουσείου.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, η ΦΙΛΠΑ είχε προγραμματίσει την καθιερωμένη για την αρχή κάθε νέου έτους εκδήλωση, με συγκέντρωση κλασσικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Παρά τις ελαφρά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η φετινή εκδήλωση σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του θεσμού, με παρουσία σχεδόν 170 αυτοκινήτων και 40 μοτοσυκλετών. Οι προσκεκλημένοι της ΦΙΛΠΑ κ.Patrick Rollet και η σύζυγός του, έφθασαν στο Στάδιο με την προπολεμική Rolls Royce του αντιπροέδρου της ΦΙΛΠΑ κ.Robert Smith όπου τους συνάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ.Σπ.Καπράλος και ο διοικητής της τροχαίας Καισαριανής κ. Χ. Παπαφιλίππου. Ο κ.Patrick Rollet, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες περιήλθε σχεδόν από όλα τα εκθέματα, τιμώντας την εκδήλωση, την ΦΙΛΠΑ και την χώρα μας.