Ο καιρός δεν μπορούσε να είναι καλύτερος για τα 60 πληρώματα που συμμετείχαν στην Χειμερινή Εκδρομή της λέσχης μας, που είχε σαν προορισμό φέτος το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο πάρκινγκ του Riviera Coast στην παραλία της Βούλας φορώντας τα καλύτερα τους χαμόγελα!

Στις 11.00 τα ιστορικά οχήματα ξεκίνησαν κονβόϊ για να απολαύσουν την παραλιακή διαδρομή μέχρι το πάρκο όπου έφτασαν μετά από περίπου 60 λεπτά. Εκεί άκουσαν την ιστορία της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου και ξεναγήθηκαν στα εντυπωσιακά της κτήρια. Το πάρκο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ε.Μ.Π. στοχεύοντας στη φιλοξενία και προώθηση ερευνητικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Το βιομηχανικό συγκρότημα κτίστηκε σταδιακά την περίοδο 1875-1895 και περιλάμβανε κτίρια διοίκησης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και εμπλουτισμού μεταλλευμάτων σε μία έκταση 250 στρεμμάτων. Μέχρι σήμερα έχουν αποκατασταθεί 80 στρέμματα εγκαταστάσεων και αρκετά κτίρια αναδεικνύοντας το πάρκο σε μοναδικό μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας και αρχιτεκτονικής.

Κατόπιν, τα πληρώματα είχαν ελεύθερο πρόγραμμα που το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο επιλέγοντας ένα από τα πολλά «φαγάδικα» της περιοχής για να γευματίσουν με την παρέα τους.

Και του χρόνου!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ