Παραδοσιακά κάθε Δεκέμβριο η ΦΙΛΠΑ διοργανώνει μία τελευταία εκδήλωση με τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα, χωρίς όμως το άγχος του χρονόμετρου. Μία περιήγηση δηλαδή για να βρεθούν τα μέλη και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος που ακολουθεί.
Για το 2018 οργανώθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία με ένα πλοίο-μουσείο και στη συνέχεια οδήγηση μέχρι την Νέα Πέραμο για γεύμα.
Σε μία σχετικά βροχερή περίοδο το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ήταν εξαίρεση, μια πραγματικά ανοιξιάτικη μέρα! Σχεδόν 60 κλασσικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά. Στις 11.00’ ανεβήκαμε στο πλοίο Hellas Liberty όπου μετά από μία αναλυτική παρουσίαση ξεναγηθήκαμε στους επισκέψιμους χώρους του πλοίου. Το Hellas Liberty είναι ένα από τα 2,720 πλοία αυτού του τύπου που ναυπηγήθηκαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ένα από τα τρία που επιζούν σήμερα. Η ιστορία του, από την ανεύρεσή του σε κακή κατάσταση σε λιμάνι των ΗΠΑ, η ρυμούλκησή του στην Ελλάδα και η αποκατάστασή του, μας θύμισε τις δικές μας προσπάθειες να αποκαταστήσουμε τα κλασσικά μας αυτοκίνητα.

Με το τέλος της επίσκεψής μας στο πλοίο, αναχωρήσαμε για την περιοχή της Νέα Περάμου όπου γευματίσαμε στο παραλιακό εστιατόριο “Ocean Café Restaurant”. Με αυτή την ενδιαφέρουσα από εκπαιδευτική και οδηγική άποψη χειμερινή εκδρομή, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων της ΦΙΛΠΑ για το 2018.